Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αποκριάτικο χορό του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο "Ο Μώλος" στον Άγιο Σπυρίδωνα και οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και κάτοικοι από τον Άγιο Νικόλαο και από άλλα κοντινά χωριά έδωσαν το "παρών".

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν σίγουρα οι μεταμφιέσεις, αφού αρκετοί από τους παρευρισκομένους ντύθηκαν για τις απόκριες. Η βραδιά είχε πολύ φαγητό, ποτό και φυσικά μουσική. Αφού έφαγαν και ήπιαν, σηκώθηκαν και χόρεψαν διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί.

Στην υπέροχη αυτή γιορτή, μοιράστηκαν και δώρα, κάνοντας χαρούμενους τους θαμώνες...

Δείτε φωτογραφίες:

Την Κυριακή 4/03/18 κάτοικοι της κοινότητας Καλλιθέας με τη συμπαράσταση του πολιτιστικού συλλόγου "Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ" άρχισαν να καθαρίζουν τον παλιό δρόμο που ένωνε την Καλλιθέα με την γειτονική Τολοφώνα και το Χάνι (σημερινή Ερατεινή). Ο δρόμος αυτός είχε μεγάλη κυκλοφορία γιατί οι κάτοικοι είχαν εμπορικές συναλλαγές. Η Καλλιθεάτες είχαν μεγάλη αυτάρκεια σε αγαθά κρέας σιτηρά κρασί στα ορεινά και λάδι ψάρια στις παραλίες της. Τις υπόλοιπες προμήθειες έφερναν από την Τολοφώνα το Χάνι το Λιδορίκι και μέσο του Αγίου Σπυρίδωνα από το Αίγιο με καθημερινά δρομολόγια  Ο δρόμος  προς Τολοφώνα είναι από την αρχαία εποχή γιατί έχει σήμανση με σμιλευμένες πέτρες και χαραγμένα πάνω τους αριθμοί χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης την αρχαία μονάδα στάδιο και Ιρλανδικές διαβάσεις με εξαιρετική πετρόστρωτη κύτη και πετρόκτιστα τοιχία.   

Ανάλογες φωτογραφίες βλέπετε παρακάτω.

Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να μπείτε στο Φώτο Gallery του μονοπατιού "Καλλιθέα Τολοφώνας"